×

Max Verstappen, 2023 Formula 1 Şampiyonluğunu Katar Grand Prix Öncesi Kazandı

Max Verstappen, 2023 Formula 1 Şampiyonluğunu Katar Grand Prix Öncesi Kazandı

Max Verstappen, 2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nı kazanarak 3. kez Dünya Şampiyonu oldu. Hollandalı pilot, Katar Grand Prix öncesinde şampiyonluğunu ilan etti.

Pazar günü düzenlenen sprint yarışında, ilk 6 içinde yer alması halinde şampiyonluğunu garantileme şansı bulunan Max Verstappen, takım arkadaşı Sergio Perez’in yarış dışı kalmasıyla şampiyonluğunu kesinleştirdi.

Son iki sezonda da şampiyon olan Max Verstappen, bu sezonla birlikte kariyerinin 3. şampiyonluğuna ulaştı.

Sprint yarışını kazanan isim ise McLaren pilotu Oscar Piastri oldu. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Piastri, liderliğini koruyarak zafer elde etti. Sprint yarışının podyumunu Red Bull’dan Max Verstappen ve McLaren’den Lando Norris tamamladı.

Formula 1’de Max Verstappen’in şampiyonluğuyla birlikte Red Bull, pilotlar klasmanında olduğu gibi markalar klasmanında da zafer elde etti. Japonya Grand Prix’sini kazanan Verstappen, takımını bu galibiyetle şampiyon yapmıştı. Geçtiğimiz sezon Mercedes’in üstünlüğünü sona erdiren Red Bull, üst üste ikinci kez markalar şampiyonasını kazandı.

Bu yazıyı paylaş:

hondam.net olarak, Honda markasının ruhunu ve yeniliklerini en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Siz de bu heyecan verici yolculuğa katılarak, Honda dünyasını yakından keşfedin. Bizimle kalın, otomobil tutkusunu paylaşın! hondam@hondam.net mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum gönder

En Son Haberler